Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kuru fasulye (dermason cinsi)
- 2550 g su
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 55 g tereyağı, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 25 g biber salçası
-
200
g domates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
lub 200 g konserve doğranmış domates - ¾ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber
- ½ tk şeker
-
65
g biber, çarliston, yarım ay şeklinde dilimlenmiş (1 cm)
lub 40 g biber, sivri, dilimlenmiş (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 828.6 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 688.8 mg
Alternatywne przepisy
Haşlanmış Patates
35min
Frambuazlı Mojito Mokteyl
10 min
Brokolili Ispanak Köftesi (Bebek Yemeği)
35min
Nohut ve Bulgurlu Bowl
30 dk
Biberiye, Anason ve Vanilyalı Çay
No ratings
Portakal Soslu Tavuk Baget
1h 25min
Misket Limonu ve Kişnişli Salata Sosu
No ratings
Pırasa ve Somonlu Pratik Milföy Böreği
1sa 30 dk
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Köri Baharatlı Karışık Sebzeler
1 godz. 10 min
Domatesli ve Biberli Makarna
30 dk
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1sa 30 dk