Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kuru fasulye (dermason cinsi)
- 2550 g su
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 55 g tereyağı, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 25 g biber salçası
-
200
g domates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
lub 200 g konserve doğranmış domates - ¾ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber
- ½ tk şeker
-
65
g biber, çarliston, yarım ay şeklinde dilimlenmiş (1 cm)
lub 40 g biber, sivri, dilimlenmiş (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 828.6 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 688.8 mg
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40min
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1h 30min
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35 phút
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1h 30min
Parça Çikolatalı Kek
1h
Çilekli Salata Sosu
5min
Bearnez Soslu Bonfile
Brak ocen
Sebzeli Vejetaryen Pilavı (kremamsı kıvamlı)
25 phút
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
Sütlü Türk Kahvesi
5min