Mantı

4.6 78 rating
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porsiyon

Składniki

Mantı Hamuru
  • un
    250 g
  • yumurta
    1
  • tuz
    1 tk
  • su
    100 g
  • limon suyu
    1 tk
Yoğurt Sosu
  • diş sarımsak
    2
  • yoğurt tam yağlı
    250 g
  • tuz damak tadına göre
    ¼ tk
Mantı İçi
  • soğan ikiye bölünmüş
    40 g
  • maydanoz, taze sadece yaprakları
    5 dal
  • dana kıyma
    150 g
  • tuz damak tadına göre
    ¼ tk
  • toz karabiber damak tadına göre
    ¼ tk
  • un serpmek için
  • su mantıları pişirmek için
Salçalı Tereyağ Sosu
  • tereyağı
    1 ½ - 2 yk
  • kuru nane
    1 tk
  • domates salçası
    2 yk
  • tatlı kırmızı toz biber
    1 tk

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 955.1 mg
Białko 17.5 g
Kalorie 1850 kJ / 442.2 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 55.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...