Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sugar
- 3 heaped tsp salep powder
-
3
mastic gum grains
lub 1 sachet mastic gum powder - 1250 g whole milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Kashta cream
10min
'Qamar el-din' juice
5 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min