Urządzenia i Akcesoria
Mouhallabieh (milk pudding)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
mastic gum (see Tips)¼ tsp
-
white sugar60 g
-
full cream milk800 g
-
cornflour90 g
-
rose water20 g
-
orange blossom water20 g
-
shelled unsalted pistachio nuts50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
730 kJ /
173.8 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Tarator (tahini dip)
5 min
Kashta cream
10 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Garlic dip (toum)
15 min
Yoghurt and cucumber salad
5 min
Traditional mint tea
25 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Toum
15 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min