Urządzenia i Akcesoria
Mouhallabieh (milk pudding)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
mastic gum (see Tips)¼ tsp
-
white sugar60 g
-
full cream milk800 g
-
cornflour90 g
-
rose water20 g
-
orange blossom water20 g
-
shelled unsalted pistachio nuts50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
730 kJ /
173.8 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Kashta cream
10 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Garlic dip (toum)
15 min
Za'atar bread rolls
2 godz.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Raw kibbeh
15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min