Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Vollmilch1000 g
-
Eigelb10
-
Zucker (200 g für das Rezept und 100 g zum Brennen)300 g
-
Speisestärke40 g
-
1 TL VanillearomaVanillezucker1 TL
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale von 1 Zitrone
-
Zimtstangen1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterrane Küche
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Crumble mit weisser Schoggi, Mango und Limetten
2 godz. 45 min
Zabaglione
15 min
Carac
2 godz.
Erdbeersorbet mit Basilikum-Schaum
5 godz.
Café-de-Paris
30 min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce Béarnaise
40 min
Crema Catalana
1 godz. 10 min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.
Zabaglione
15 min
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6 godz. 40 min
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1 godz.