Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Vollmilch
- 10 Eigelb
- 300 g Zucker, (200 g für das Rezept und 100 g zum Brennen)
- 40 g Speisestärke
-
1
TL Vanillezucker
lub 1 TL Vanillearoma - 1 Prise Salz
- Zitronenschale, von 1 Zitrone
- 1 Zimtstangen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 445 kcal
- Białko
- 11.34 g
- Węglowodany
- 62.69 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1j
Bratapfel-Marzipan-Creme
20 min
Moutarde de Bénichon (Chilbisenf)
40 min
Sauce béarnaise
20 min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Crème brûlée
2j 30 menit
Gin-Tonic-Sorbet
14h
Sweet Hot Gazpacho
25 min
Schinkenkroketten mit schneller Béchamelsauce
9 Std. 15 Min
Rosmarin Focaccia
2j 30 menit
Portugiesische Crème brûlée
25 min
Zabaglione
15min