Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesauce (Crème anglaise)
- 450 g Milch
- 6 Eigelbe
- 70 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
Meringue-Inseln
- 30 g Zucker
- 6 Eiweiss
- 1 Prise Salz
- 30 g flüssiges Karamell, siehe Tipps (opcjonalnie)
- 25 g Pistazien, ungeschält, ungesalzen, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins mit Schoggi aus dem Eggpoacher
1 Std.
Käsesauce
15 Min
Lamm-Tajine mit Aprikosen und Honig
1 Std. 30 Min
Hackbraten mit Pilzen
1 Std. 30 Min
Hühnerbouillon Paste
45min
Cassata-Creme
20 Min
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1 Std.
Vanille-Quark-Glacé
3 Std.
Schinkenmousse
10 Min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4h 35min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min