Urządzenia i Akcesoria
Mango-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Einmachgläser
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner1 TL
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
roter Chili, frisch1
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Wasser20 g
-
Rohrzucker250 g
-
Mangos, reif geschält, entkernt, in Stücken (ca. 600 - 650 g Fruchtfleisch)2
-
Apfelessig60 g
-
Weissweinessig60 g
-
Salz1 TL
-
Kurkuma, getrocknet, gemahlen½ TL
-
Rosinen80 g
-
Schwarzkümmel-Samen1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Einmachglas
Białko
2 g
Kalorie
1703 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
94 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus
5 min
Knusperchips mit Guaçamole
1 godz.
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.
Glühwein
20 min
Rehragout mit Herzoginkartoffeln und Rotkabis
1 godz. 20 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Ingwer-Chili-Dressing
5 min
Hummus
10 min
Zwiebel-Chutney
24 godz.
Vegane Gemüsebouillon Paste
1 godz.
Sauce Hollandaise
15 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min