![Rindsstroganoff Rindsstroganoff](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/339632BA-64F1-41B9-8039-1328C3FFAE46/Derivates/94f0ab5b-95dd-42c0-8c0e-68133b020f6a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 120 g Zwiebeln, in Vierteln
- 2 Knoblauchzehen
- 700 g Rindsroastbeef, in Streifen (ca. 7 x 1,5 cm)
- 140 g Tomatenpurée
- 300 g Champignons, frisch, in Scheiben
- 1 TL feinkörniges Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Rahm, mind. 30% Fettgehalt
- 8 - 10 Zweigchen frische Petersilie, zerhackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fleischvögel mit Gemüse
1h
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1h 30min
Penne mit Broccoli, Salsiccia und Oliven
40min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40min
Rindsvoressen
1h 50 min
Züri-Gschnätzlets
50min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Ghackets mit Hörnli
30min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min