Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poulet
- 150 g Brot, vom Vortag
- 15 g frische Petersilie
- 150 g Käse, mittel-hart (z. B. Edam)
- 30 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 800 g Pouletbrustfilets, in Stücken (3-4 cm)
- 1 TL feinkörniges Salz
- 20 g Honig
- 20 g Senf
Sauce und Zubereitung
- 1000 g Milch
- 100 g Weissmehl
- 40 g Butter
- 1 Zitrone, nur Saft
- 1 TL Paprika
- 1 TL feinkörniges Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Senf
- 200 g Speckstreifen, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 265 kJ / 63 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Rizi Bizi
35 Min
Hörnlisalat
35 Min
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35 Min
Pouletspiesse mit Reis
1h 40min
Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran
35 Min
Spaghetti alla Carbonara
30min
Gelber Reis mit Poulet
40min
Pastasalat mit Gemüse
1h
Poulet-Röllchen an Tomaten-Pesto
50min
Backofen-Pappardelle mit Fleischragout und Ricotta
1h 30min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min