Urządzenia i Akcesoria
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
water200 g
-
orange flower water to taste80 g
-
1 ½ tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast crumbled15 g
-
wheat flour plus extra for dusting650 g
-
salt5 g
-
caster sugar120 g
-
olive oil180 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
2154 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mayonnaise
5 min
Béchamel sauce
15 min
Fruit Ice Cream
5 min
Millet Cakes
1 godz. 5 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Apricot tahini bliss balls
15 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Za'atar mix substitute
5 min
Provençal alouettes
1 godz. 30 min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min