Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano, a pezzi (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g di acqua
- 330 g di ajvar (vedere consiglio)
- 100 g di panna
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ¼ di cucchiaino di sale
- 400 g di pasta corta, secca, es. fusilli, penne, maccheroni ecc.
- 200 g di porro, tagliato a rondelle (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di pasta
50 menit
Filetto di maiale in crosta
1 Std. 15 Min
Cake svizzera
15h
Spumone al caffè
15min
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45 Min
Menù: filetti di trota con verdure alla panna e riso e gelato alla frutta
Brak ocen
Torta al malto d'orzo
55 Min
Pane all'aglio
15min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Crema spalmabile alle melanzane
20 min
Cake bagnata all'arancia
1j 30 menit