![Citron frappé au champagne Citron frappé au champagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/26300.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 citrons, non pulvérisés, coupés en quatre
- 500 g de vin mousseux du type Champagne, sec ou sucré
- 800 g de glaçons
- 200 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 671 kJ / 160 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sabayon à la liqueur à l'orange
15 Min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 Min
Carré de veau en croûte d’herbes et trio de légumes
3sa
Amaretti à l'abricot
40 Min
Tomates cerises farcies au fromage de chèvre et au prosciutto
1 Std. 30 Min
Granité au café
Brak ocen
Involtini de poulet et pesto de tomates séchées
50 Min
Risotto à la saucisse et aux pois
30 Min
Risotto de tomates et poitrine de poulet farcie à la ricotta et au citron
45 Min
Mousse à la truite
5min
Sauce choron
20 Min
Glace à la noisette
5 Std. 20 Min