Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 turkey escalopes
- 1 shallot
- 40 g extra virgin olive oil
- 200 g fresh baby spinach, washed and dried
- 250 g Gorgonzola or other type of blue cheese (e.g. Roquefort, Stilton), cut into pieces
- 700 g water
- 150 g milk
- 20 g plain flour
- 1 teaspoon fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2130 kJ / 509 kcal
- Białko
- 51.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Venezuelan Shredded Chicken with Arepas
40 min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Eggs with herb sauce and Easter biscuits
Brak ocen
White Pesto Pasta (Metric)
40 min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 godz. 45 min
Orange couscous with steamed salmon
35 min
Bucatini amatriciana
45 min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1h 20 min
Tabouleh with quinoa and tuna
40 min
Cochinita Pibil
4 Std.
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1h 15 min