Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fogli di pasta secca, tipo lasagna
- 25 g di Parmigiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di foglie di spinaci, surgelate, scongelate e strizzate.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 150 g di ricotta fresca
- 1 uovo
- 100 g di passata di pomodoro vellutata
- 100 g di mozzarella, tritata grossolanamente
- 1 cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2.48 g
- Węglowodany
- 3.39 g
- Tłuszcz
- 2.94 g
- Błonnik
- 0.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)
50 Min
Zuppa di carote secondo Moro
1 Std. 45 Min
Condimento con senape e aceto balsamico
10 Min
Curry di gamberetti con topinambur
45 Min
Zuppa di asparagi e aneto
25 Min
Dip di tonno
5 Min
Crema inglese
15 Min
Pizza margherita
2h 10 min
Involtini estivi
30 Min
Salsiccia con lenticchie e verdure
1h
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 Min
Gulasch di vitello con funghi porcini
1 Std. 30 Min