Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fogli di pasta secca, tipo lasagna
- 25 g di Parmigiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di foglie di spinaci, surgelate, scongelate e strizzate.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 150 g di ricotta fresca
- 1 uovo
- 100 g di passata di pomodoro vellutata
- 100 g di mozzarella, tritata grossolanamente
- 1 cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2.48 g
- Węglowodany
- 3.39 g
- Tłuszcz
- 2.94 g
- Błonnik
- 0.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con salsa al tonno
30min
Muffin con carote e noci
45min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Brak ocen
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Gnocchi di patate
1h 15min
Flan di semolino
1h 15min
Curry indiano di verdure
1 Std. 10 Min
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3h 10 min.
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2 Std. 40 Min
Powerballs (ricetta vegana)
15min
Zuppa d'orzo
1h 20min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h