Torta al cioccolato fudge

2.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

Impasto
  • 200 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) in piccoli pezzi
  • 250 g di farina
  • 1 pacchetto lievito in polvere
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 100 g di acqua
  • 180 g di zucchero greggio (o di canna)
  • 180 g di zucchero semolato
  • 3 uova
  • 80 g di panna acida
Ganache al cioccolato
  • 250 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) a piccoli pezzi
  • 250 g di burro morbido, a pezzi
  • 250 g di zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 283.9 mg
Białko 7 g
Kalorie 3040.7 kJ / 726.7 kcal
Tłuszcz 44.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Węglowodany 78.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...