Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di chicchi di grano
- 320 g di acqua, fredda
-
¾
di cubetto di lievito di birra fresco (30 g)
lub 3 cucchiaini di lievito di birra disidratato (30 g) - 200 g di latticello
- 150 g di farina per pane + q.b. per la lavorazione
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Salsa di pomodoro per tutti i giorni
30min
Pane per toast
16 godz.
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 godz.
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Pane rustico
2h
Pane paesano
3 Std.
Panini integrali per hamburger
Pas d’évaluation
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pane integrale
Pas d’évaluation
Pane veloce
1h 15min
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Pane di frumento e farro
12 godz.