Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova
- 210 g di zucchero
- 100 g di farina
- 5 fogli di gelatina
- 200 g di pere, sbucciate
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 500 g di panna intera
- 150 g di zucchero a velo
Composizione della torta
- 1 cucchiaino di burro, per imburrare
- 2 pere, con buccia tagliate a fette
- 3 fragole, tagliate a fette
- 1 ciliegia candita
- 150 g di mandorle, tostate a granelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.85 g
- Węglowodany
- 41.58 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h
Chili con cervelat
1h
Torta al cioccolato e zucchine
1h 25 min
Torta di mele
1h
Torta di mele
Pas d’évaluation
Gâteau du Vully (Torta alla panna)
2h 30min
Risotto allo zafferano di Mund
45min
Capuns grigionesi
35min
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3h 10min
Delizie di mela e meringa
2h
Rotolo all'arancia
30min
Torta salata di spinaci e pomodorini
1h 45min