Torta di mandorle con cioccolato bianco

Torta di mandorle con cioccolato bianco

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • 150 g di cioccolato fondente (min. 50 % di cacao) a pezzi
  • 100 g di burro + q.b. per imburrare
  • 4 uova
  • 130 g di zucchero
  • 130 g di mandorle tritate
  • 1 bustina di lievito in polvere
Glassa di cioccolato bianco
  • 300 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 100 g di acqua
  • 100 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.7 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 34.52 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 31.97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...