Urządzenia i Akcesoria
Gâteau au yogourt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 tranches
Składniki
-
80 g d'huile de tournesol un peu plus pour le graissage
-
150 g de sucre
-
3 œufs
-
200 g de farine
-
1 c. à soupe de poudre à lever (15 g)
-
½ c. à café d'extrait de vanille, naturel1 c. à café de sucre vanillé, maison (opcjonalnie)
-
120 g de yogourt nature
-
1 pincée de sel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 tranche
Białko
5 g
Kalorie
1080 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gâteau choco-coco
40 min
Muffins au chocolat
45 min
Cake au citron
1 godz. 5 min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Sauce béchamel
15 min
Cake aux baies
1 godz. 15 min
Brownies
1 godz.
Cake à l'orange
1 godz.
Sauce bolognaise
3 godz. 15 min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min