Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Möhre (100 g), in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 750 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 EL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 300 g trockener Weißwein
- 150 g Nordseekrabben
- 150 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Kokossuppe mit Garnelen
35min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40min
Feine Königsberger Klopse
1h
Forellen-Erbsen-Terrine
7 Std. 45 Min
Fenchel-Lachs-Suppe
35min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Gebeizte Forelle mit Kartoffel-Sellerie-Stampf
4h
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40min
Grüne Kartoffelsuppe mit Lachs
30min
Mett-Porree-Suppe
40min