Erbsen-Krabben-Suppe
TM6 TM5

Erbsen-Krabben-Suppe

3.0 (34 oceny)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Möhre (100 g), in Stücken
  • 40 g Butter, in Stücken
  • 750 g Wasser
  • 1 ½ geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 1 EL Bohnenkraut, getrocknet
  • 1 TL Estragon, getrocknet
  • 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 300 g trockener Weißwein
  • 150 g Nordseekrabben
  • 150 g Sahne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1087 kJ / 260 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy