Bolo preto da Madeira

Bolo preto da Madeira

4.9 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 doses

Składniki

  • noz
    150 g
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    250 g
  • banha
    25 g
  • cerveja preta
    200 g
  • vinho da Madeira
    20 g
  • melaço
    250 g
  • leite
    200 g
  • ovos
    4
  • açúcar
    500 g
  • bicarbonato de sódio
    10 g
  • noz-moscada inteira
    ½ c. chá de
  • limão só raspa
    1
  • farinha tipo 55
    500 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • fruta cristalizada cortada em pedaços
    50 g
  • sultanas
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 845.7 kcal / 3538.4 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 35.5 g
Węglowodany 123.9 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 327.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...