![Eierlikör-Eistorte mit Mandelboden Eierlikör-Eistorte mit Mandelboden](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a60d4330-779c-4758-ad22-eb11ec788b82/Derivates/bcc39275-9fe6-4432-9705-52bc11b4c811.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Florentiner (Mandelgebäck)
- 30 g Baisergebäck (z. B. mit Vanillegeschmack)
- 100 g Haselnusskrokant
- 200 g Schokoladenraspeln
- 600 g Sahne, kalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 200 g Eierlikör, z. B. selbst gemacht (siehe Tipp)
-
150
g Erdbeeren
lub 150 g Brombeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champagner-Trüffel-Torte
14 Std.
Welfencreme (Welfenspeise)
2h 30min
Apfel-Streusel-Creme
1 Std. 15 Min
Zitronen-Joghurt-Torte
6 Std. 30 Min
Herrencreme
4 Std. 25 Min
Eissplittertorte (weihnachtlich)
8 Std. 20 Min
Limetten-Daiquiri-Eistorte
6 Std. 30 Min
Kirsch-Krokant-Eistorte mit Schokosplittern
6 Std.
Herrencreme
4 Std. 15 Min
Damencreme
5 Std. 20 Min
Eissplittertorte
4 Std. 15 Min
Joghurtbombe
12h 15min