Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Florentiner (Mandelgebäck)
- 30 g Baisergebäck (z. B. mit Vanillegeschmack)
- 100 g Haselnusskrokant
- 200 g Schokoladenraspeln
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 200 g Eierlikör, z. B. selbst gemacht (siehe Tipp)
-
150
g Erdbeeren
lub 150 g Brombeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikör-Eis
24h
Limetten-Daiquiri-Eistorte
6h 30min
Herrencreme
4h 25min
Schichtdessert mit Kirschen
15min
Welfencreme (Welfenspeise)
2h 30 min
Damencreme
5h 20min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Welfenspeise mit Trauben
2h 30 min
Rotweincreme
5h 40min
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4h
Herrencreme
4 Std. 15 Min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1h 30min