Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- 150 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mohn
- 2 Eigelb
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5h
Schoko-Erdnuss-Parfait
9h
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Apfel-Quark-Trifle
1h 30min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 godz. 30 min
Banoffee Brazilian Pavé
1h 25min
Pistazien-Pudding
2 Std. 40 Min
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4 Std. 50 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Marzipan-Pudding
2h 20min
Leichte Birnencreme
4 godz. 30 min