Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- 150 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mohn
- 2 Eigelb
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2 godz. 30 min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Schoko-Erdnuss-Parfait
9 Std.
Marzipan-Pudding
2h 20min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Kokosmousse
40 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Schokomalheur mit Erdnusscreme
30 Min
Nougat-Marzipan-Eis
11 Std. 20 Min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1h 10min
Nougatpudding
20min
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50 Min