Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 - 2 Salatgurken, fest, halbiert, die Kerne entfernt (ca. 350 g), in groben Stücken
- 400 g Joghurt, 10% Fett, aus Schafs- oder Kuhmilch
- 20 g Olivenöl
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Kräutersalz
- ½ TL Pfeffer
- 5 Oliven, schwarz, entsteint, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Kräuterfrischkäse
5min
Kräuterdressing
10 min
Mediterraner Käseaufstrich
5min
Kräuterbutter
5min
Frischkäse-Kräuter-Dip
10 min
Kräuterfrischkäse
5min
Joghurt-Dressing
5min
Ajvar - Rote Paprikasauce
1h 15min
Griechischer Weißkrautsalat
2 godz. 15 min
Knoblauch-Chili-Vinaigrette
5min
Frischkäse-Porree-Aufstrich
10 min
Frischkäse-Paprika-Dip
10 min