Risotto mit Lachs und Tomaten

Risotto mit Lachs und Tomaten

3.8 495 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Olivenöl
    10 g
  • Butter
    10 g
  • Risottoreis
    200 g
  • Sekt trocken
    200 g
  • Wasser
    550 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomaten in Scheiben (1 cm)
    250 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (4 Stücke à 125 g)
    500 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Zitronensaft zum Säuern des Fisches

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 505 kcal / 2115 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...