Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (à 1 x 4 cm)
- 1 Bund Basilikum, abgezupft (ca. 40 g)
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 8 Stängel Thymian, abgezupft
- 5 Stängel Oregano, abgezupft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 40 g Sonnenblumenöl
- 80 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 6164 kJ / 1472 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 148 g
Alternatywne przepisy
Rotes-Pesto-Dressing zu Nudelsalat
10 dk
Basilikumpesto
10 dk
Tomaten-Pesto
10 dk
Tomatenpesto
10 dk
Petersilienpesto
10 dk
Kräuter-Tomatensauce
20min
Petersilie-Chili-Pesto
10 dk
Möhren-Rucola-Pesto
10 dk
Pinienkern-Schnittlauch-Pesto
10 dk
Rucolapesto
10 dk
Italian Sauce
30min
Pesto mit Rucola und Chili
5 dk