Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 5 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Schalotten, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 2 Gläser getrocknete Tomaten, in Öl (à 280 g), abgetropft und 30 g Öl aufgefangen
- 1 TL brauner Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 30 g Tomatenmark
- 1 Zitrone, Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Olivenöl zum Bedecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3488 kJ / 835 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olivensauce
10 min
Ein Stück Urlaub im Glas – Grüne Tapenade
10 min
Zwiebel Relish
5 min
Tomaten-Ketchup
1h 30min
Tomatenpesto
10 min
Möhre trifft Orient
1h 15 min
Petersilie-Chili-Pesto
10 min
Mediterrane Fladenbrote
1h 10min
Kerniger Brotaufstrich
5 min
Vegetarischer Brotaufstrich
5 min
Paprika-Dip
50min
Curry-Nuss-Aufstrich
20 min