Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 100 g de queso manchego
- 50 g de queso parmesano
- 1 diente de ajo
- 5 g de perejil fresco
- 640 g de carne molida de res
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de paprika
- 1 pizca de chile chipolte, seco, molido (opcjonalnie)
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 huevo
Caldillo cremoso
- 500 g de jitomate
- 210 g de puré de jitomate, condimentado
- 30 g de cebolla
- 130 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 100 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1361 kJ / 324 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 Min
Pacholas
35 min.
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min.
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pollo al cilantro
35 min.
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Pastel de carne
40 Min
Pechugas a la reina
35 min.
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Entomatado de cerdo
1h
Pastel azteca
1h
Pollo con crema de chipotle adobado
40 Min