Albóndigas cremosas

Albóndigas cremosas

4.6 117 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
5 porciones

Składniki

Albóndigas
  • 100 g de queso manchego
  • 50 g de queso parmesano
  • 1 diente de ajo
  • 5 g de perejil
  • 640 g de carne molida de res
  • 1 cdita de sal fina
  • 1 cdita de ajo en polvo
  • 1 cdita de paprika
  • 1 pizca de chile chipolte, seco (opcjonalnie) molido
  • 1 pizca de comino en polvo
  • 1 huevo
Caldillo cremoso
  • 500 g de jitomate
  • 210 g de puré de jitomate condimentado
  • 30 g de cebolla
  • 130 g de agua
  • ½ cdita de sal fina
  • 100 g de crema para batir (min 30% de grasa)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 25 g
Kalorie 1361 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...