![Albóndigas cremosas Albóndigas cremosas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A189ED9F-3F57-4B0F-B9E4-959012F068DF/Derivates/DE9956B4-58D6-4248-B1B0-12E502A5F6FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 100 g de queso manchego
- 50 g de queso parmesano
- 1 diente de ajo
- 5 g de perejil fresco
- 640 g de carne molida de res
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de paprika
- 1 pizca de chile chipolte, seco, molido (opcjonalnie)
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 huevo
Caldillo cremoso
- 500 g de jitomate
- 210 g de puré de jitomate, condimentado
- 30 g de cebolla
- 130 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 100 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1361 kJ / 324 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Picadillo con rajas
25min
Tortitas de carne en salsa verde
1hod. 40min
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1 Std.
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pollo con crema de chipotle adobado
40 Min
Pechugas a la reina
35min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 Min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 Min
Bisteces rápidos para dos
35min