Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 altbackene Brötchen (100 g), in Stücken
- 120 g Emmentaler, in Stücken
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 150 g Milch
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, abgetropft, grob geschnitten
- 5 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1487 kJ / 355 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Flammkuchen
1h 15min
Mini-Zwiebel-Kuchen
35min
Hackfleischschnecken
1h
Kartoffelschnecken mit Taleggio und Schnittlauch-Dip
1 Std. 10 Min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Spinat-Käse-Taschen
1h 45min
Schnittlauch-Muffins im Schinkenkörbchen
40min
Lachsburger mit Parmesan-Zucchini
30min
Gemüsekuchen
1 Std. 10 Min
Lachsbuletten
40min
Snacklettes mit Porree und Landjägern
1h
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50 min.