Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Himbeercreme
- 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 80 g Zucker
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 200 g Naturjoghurt
- 100 g Schmand
- 20 g Zitronensaft
Zitronencreme
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm)
- 70 g Zucker
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 200 g Naturjoghurt
- 300 g Schmand
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 Std.
Quark-Mousse
5h
Engelsspeise
30min
Gefüllte Schokoladeneier auf Erdbeer-Vanille-Ragout
4 Std. 30 Min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1小时
Beerenmousse
5h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1小时
Zitronen-Joghurt-Mousse
1小时 15 分钟
Fruchtsauce
10min
Schoko-Kuss-Creme
15 Min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min