Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 370 g plain flour
- 1 medium egg
- 70 g sunflower oil
- 120 g water
- 1 tsp white wine vinegar
- ½ tsp fine sea salt
Apple Filling
- 100 g hazelnuts
- 130 g unsalted butter, diced
- 80 g breadcrumbs
- 1 tsp ground cinnamon
- 100 g sugar
-
1
Tbsp vanilla sugar, homemade
lub 1 ½ tsp natural vanilla extract - 20 g lemon juice
- 20 g rum (opcjonalnie)
- 750 g apples, peeled
- 80 g raisins
Assembly
- plain flour, for dusting
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Tomato Focaccia
3 Std.
Pitta Bread
2 Std.
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Pogača (bread)
3 Std.
Apple tart
1 Std.
Normandy Apple Flan
1h 25min
Apple strudel
1óra 45p
Taramasalata
15 Min
Quick Puff Pastry
1h 20 min
Pizza Margherita
2h 10min
Two-Flavoured Picnic Rolls
1 Std. 30 Min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 Std.