Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 30 g sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only (opcjonalnie)
- 120 g milk
- 30 g unsalted butter, diced
-
15
g fresh yeast, crumbled
lub 1 ½ tsp dried instant yeast - 1 egg yolk, from medium egg
- 300 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
Filling
-
50
g halved walnuts
lub mixed candied fruit - 50 g unsalted butter, soft
- 60 g sugar
- 2 Tbsp ground cinnamon
Icing
- 20 g egg whites, lightly beaten
- 50 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434.9 kJ / 342.9 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 30.4 mg
Alternatywne przepisy
Pesto Star Bread
2 godz. 50 min
Spiced Nuts with Cranberries
30min
Rudolph's Mocktail
30min
Milk Bread
2h 20min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2h 20min
Sultana and Cranberry Rolls
14h 25min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1h
Cheese Straws
30min
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1h 25 min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1h