Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g blanched hazelnuts
- 50 g caster sugar
- 1 orange, thin peelings of zest only
- 150 g whole milk, plus extra for glazing
- 30 g unsalted butter, cut in pieces, plus extra for greasing
-
10
g dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 5 egg yolks, from medium eggs
- 380 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 250 g hazelnut and chocolate spread (Nutella)
- 85 g icing sugar
- 2 Tbsp milk
- 1 Tbsp cocoa powder, sifted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1493 kJ / 356 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Sweet Breakfast Bread
1h 30min
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Ben's Chocolate Cookies
40min
Bloody Almond Finger Biscuits
2h
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Custard Layers
2 Std. 20 Min
Mango Swiss Roll
40min
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min