Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, diced
- 50 g water
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
- 3 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 40 g
- Kalorie
- 921.1 kJ / 220.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 113.1 mg
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Hollandaise sauce
15min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Fresh Pasta Dough
1h
Béarnaise Sauce
15min
Mayonnaise
5min
Chicken Liver Parfait
2 Std. 40 Min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Mustard Dill Sauce
2 godz. 15 min