Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
腌制鸡胸肉
- 30 克 蜂蜜
- ½ 茶匙 现磨黑胡椒粉
- ½ 茶匙 盐
- ½ - 1 茶匙 甜红辣椒粉
- 1 瓣 蒜头
- 1 个 青柠 有机为佳,刨皮(切1厘米宽),挤汁
-
4
块 去皮带腿翅鸡胸肉 (大约800克) (见要诀)
lub 4 块 去皮鸡大胸肉 (大约700克)
芒果酸辣酱和蒸鸡胸肉
- 10 - 15 克 香菜
- 3 - 6 青柠 选用有机为佳,刨皮(切1厘米宽),挤汁
- 2 瓣 蒜头
- 100 克 洋葱 ,切块
- 75 克 红甜椒 ,切块
-
1 - 2
根 新鲜茉莉椒 ,去籽
lub 1 - 2 平茶匙 干辣椒片 - 500 克 芒果 ,取果肉,切小块(1-2厘米)
- 2 茶匙 盐
- 100 克 糖
- 250 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1346 kJ / 321 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g