菠菜土豆浓汤配咸味蛋饼

菠菜土豆浓汤配咸味蛋饼

4.7 6 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 人份

Składniki

咸味蛋饼
  • 蛋液
    4 颗
  • 全脂牛奶
    100 克
  • ½ 茶匙
  • 豆蔻粉
    1 - 2 小撮
菠菜马铃薯浓汤
  • 洋葱 切块
    80 克
  • 蔬菜油
    20 克
  • 块根西芹
    40 克
  • 胡萝卜 切块 (2 厘米)
    100 克
  • 土豆 去皮切块 (2 厘米)
    200 - 250 克
  • 京葱 切片 (1 厘米)
    80 克
  • 800 克
  • 蔬菜高汤酱
    1 满茶匙
    1 块 (高汤块) 蔬菜高汤块
  • 豆蔻粉
    ¼ 茶匙
  • 1 茶匙
  • 胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 新鲜菠菜叶
    250 克
    250 克 冷冻菠菜叶, ,解冻
  • 稀奶油 30%含脂量
    80 克
  • 多备一些,调味用
  • 胡椒粉 多备一些,调味用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8 g
Kalorie 797 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...