Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 新鲜青口,洗净
- 160 克 洋葱 ,切块
- 2 瓣 蒜头
- 40 克 橄榄油
- 200 克 生鱿鱼圈
- 200 克 综合甜椒 (如:红椒、青椒),切块(3 厘米)
- 50 克 西班牙辣香肠 ,切片
- 400 克 罐头番茄 ,含汁液, 略切
- 1 ½ 茶匙 盐
- 2 小撮 番红花丝 (0.1克)
- 200 克 水
-
½
茶匙 鸡肉高汤酱
lub ½ 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水) - 350 克 短粒米 ,13分钟的烹煮时间(见要诀)
- 50 克 虾仁
- 1 颗 柠檬 ,切片块,上菜用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1593 kJ / 377 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g