Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de zanahoria
Masa shao mai
- 50 g de agua
- 180 g de harina
- 1 huevo
Relleno
- 300 g de panceta fresca de cerdo en trozos (3 cm)
- 15 - 20 g de setas frescas (por ej. shiitake, champiñones, cantarelas)
- 5 - 10 g de jengibre fresco en láminas
- 270 g de gambas crudas peladas frescas o congeladas
- 1 cucharada de azúcar
- 2 cucharadas de aceite virgen de sésamo (30 g, vea la sugerencia)
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta blanca molida
- 1 cucharadita de maicena
- aceite vegetal para engrasar
- harina para espolvorear
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45 min
Bao buns de cerdo
2h
Chawan mushi (flan salado japonés)
35min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1 Std. 15 Min
Nigiri sushi
1h
Macarons de chocolate con foie
3h
Ternera teriyaki con arroz
1h 40min
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1 godz. 35 min
Rollitos vietnamitas de gambas y cerdo (Nems) - Vietnam
45 min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1h
Sopa de fideos japoneses
1 Std. 15 Min
California roll - Japón
1h