Dim sum 'Shao mai'

Dim sum 'Shao mai'

4.2 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 unidades

Składniki

  • de zanahoria
    10 g
Masa shao mai
  • de agua
    50 g
  • de harina
    180 g
  • huevo
    1
Relleno
  • de panceta fresca de cerdo en trozos (3 cm)
    300 g
  • de setas frescas (por ej. shiitake, champiñones, cantarelas)
    15 - 20 g
  • de jengibre fresco (opcjonalnie) en láminas
    5 - 10 g
  • de gambas crudas peladas frescas o congeladas
    270 g
  • de azúcar
    1 cucharada
  • de aceite virgen de sésamo (30 g, vea la sugerencia)
    2 cucharadas
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta blanca molida
    ½ cucharadita
  • de maicena
    1 cucharadita
  • aceite vegetal para engrasar
  • harina para espolvorear
  • de agua
    500 g

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 57 kcal / 240 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...