
Urządzenia i Akcesoria
Rolada makaronowa z mięsem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Rolada makaronowa
-
mąki pszennej250 g
-
mleka100 g
-
jajko1
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
oleju10 g
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
pora pokrojonego w 3 mm plastry80 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
jajko1
Gotowanie
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
olej ilość do natłuszczenia Varomy
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
Sos pomidorowy
-
przecieru pomidorowego120 g
-
mąki pszennej30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.3 kcal /
1938.4 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Sód
717 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska