Rolada makaronowa z mięsem

Rolada makaronowa z mięsem

3.9 110 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Rolada makaronowa
  • mąki pszennej
    250 g
  • mleka
    100 g
  • jajko
    1
  • pieprzu białego, mielonego
    1 szczypta
  • oleju
    10 g
Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • pora pokrojonego w 3 mm plastry
    80 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    60 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • jajko
    1
Gotowanie
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
  • olej ilość do natłuszczenia Varomy
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
Sos pomidorowy
  • przecieru pomidorowego
    120 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463.3 kcal / 1938.4 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Sód 717 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...