Rolada makaronowa z mięsem
TM6 TM5

Rolada makaronowa z mięsem

3.9 (99 ocen)

Składniki

Rolada makaronowa

  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mleka
  • 1 jajko
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • 10 g oleju

Farsz

  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
  • 60 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko

Gotowanie

  • mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
  • olej, ilość do natłuszczenia Varomy
  • 1000 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone

Sos pomidorowy

  • 120 g przecieru pomidorowego
  • 30 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1938.4 kJ / 463.3 kcal
Białko
22.7 g
Węglowodany
42.6 g
Tłuszcz
22.6 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Błonnik
2.7 g
Sód
717 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy