Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce

Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce

4.3 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    400 g
  • reife Birnen (3-4), geschält, halbiert, entkernt
    300 - 400 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Sahne
    100 g
  • Honig
    1 TL
  • Kardamom
    1 ½ TL
  • gehobelte Mandeln geröstet,
    50 g
    50 g Pistazien, ungesalzen, geschält, geröstet

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 354 kcal / 1480 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...