Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 2 TL Salz und etwas mehr für den Porree
- 260 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 250 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Dinkelmehl
Belag und Fertigstellung
- 50 g natives Olivenöl
- 40 g Wasser
- 2 Prisen Salz
- 150 g Salami, in Scheiben (3 mm)
- 6 Feigen, getrocknet, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Ras el Hanout
15 Min
Spanische Pizza
1 godz. 20 min
Focaccia Tonnata
1 godz. 30 min
Focacce mit Oliven
2h
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1h 15min
Tomaten-Aprikosen-Hähnchen (scharf)
2 godz. 20 min
Pizza auf ligurische Art
1 Std. 50 Min
Antipasti-Päckchen
2 godz. 20 min
Pizza mit Salsiccia
2h 40min
Focaccia mit dicken Bohnen, Pancetta und Pecorino
2 godz. 10 min
Fladenbrot Quattro Formaggi
40 min