Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
紅豆泥
- 150 克 紅豆 ,浸泡4-24小時
- 850 克 水
- 50 克 紅糖
鬆糕
- 100 克 在來米粉 (詳見要訣)
- 125 克 糯米粉
- 60 克 自製冰糖粉
- 75 克 牛奶
- 15 克 水果乾 (如:葡萄乾、杏桃乾),切小塊
- 1000 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1318 kJ / 314 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g