Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceite de oliva
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de pan de molde (la miga)
- 1 cucharada de vinagre
- 1 cucharadita de sal
- 180 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 520.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1h 10min
Magras con tomate
40min
Salmorejo
10min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15min
Natillas de horchata
50min
Pollo con almendras
20min
Ajoblanco
5 min
Salmorejo de atún ligero
1h 10min
Mazamorra cordobesa
10min
Gazpachuelo
35min
Salmorejo de remolacha
30 min
Gachas manchegas con panceta y chorizo
30 min