Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
羊乳起士布丁
- 奶油 ,少許,刷油用
- 40 克 麵粉 (中筋麵粉),灑粉用
- 130 克 牛奶
- 140 克 新鮮羊乳起士
- ½ 茶匙 鹽
- 2 顆 蛋 (每顆重約53-63克) ,蛋黃蛋白分開
- 500 克 水
- 300 克 韭蔥 ,只取蔥白、切段 (約0.5 公分)
- 50 克 紅甜椒 ,切丁 (約1 公分)
優格淋醬
- 125 克 原味優格
- 60 克 新鮮羊乳起士
- 6 枝 蝦夷蔥 ,切碎
- 2 - 3 小撮 鹽
- 2 小撮 胡椒粉 ,依個人喜好調整
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g