Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ 顆 有機萊姆 ,只取皮絲
- 10 - 12 根 新鮮综合香草 (如:巴西利、羅勒、細香蔥),只取葉子
- 1 粒 蒜頭
-
½
枝 新鮮紅辣椒
lub 2 小撮 辣椒粉 - 60 克 橄欖油
- 1200 克 水
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 100 克 藜麥
- 600 克 新鮮鮭魚片,去皮 ,去骨 (約 2 公分厚)
- 160 克 綜合甜椒 ,切塊
- 50 克 紫洋蔥 ,切塊
- 120 克 小黃瓜 ,切塊
- 150 克 菲達乳酪 ,切塊
- 1 茶匙 第戎芥末醬
- 1 大匙 醋
- 2 小撮 黑胡椒粉
- 300 克 小蕃茄 ,對半切
- 1 顆 酪梨 ,只取果肉 (約 150-200 克),切片
-
100
克 羽衣甘藍 ,切絲
lub 100 克 菠菜葉 ,切絲 - 1 大匙 南瓜籽 (opcjonalnie)
- 2 大匙 蔓越莓乾 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2238 kJ / 534 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6 g