小麥雞肉沙拉

小麥雞肉沙拉

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 人份

Składniki

  • 500 克
  • ,多備一些調味用
    1 茶匙
  • 斯佩爾特小麥
    150 克
  • 紅甜椒 ,切丁 (約 0.5 公分)
    200 克
  • 去皮去骨雞胸肉 ,切條 (約 5 公分 x 1 公分)
    300 克
  • 特級初榨橄欖油
    50 克
  • 胡椒粉 ,多備一些調味用
    2 小撮
  • 生杏仁果
    40 克
  • 紅蔥頭
    40 克
  • 新鮮綜合香草 (如:香菜、巴西利),只取葉子
    4 - 5 根
  • 葡萄酒醋
    20 克
    20 克 義大利黑醋
  • 新鮮萊姆汁 (opcjonalnie)
    20 克
  • 芝麻葉
    60 克
  • 松子
    20 克
    20 克 整粒綜合堅果, (如:核桃、榛果)

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 292 kcal / 1224 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...