![Tapenade rústico Tapenade rústico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC2A1BA8-E87B-4D2C-BCC5-240B3EBC1E13/Derivates/76E6FF15-A68A-43B8-AF23-AB11416CA5C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 50 g de jitomates deshidratados, hidratados en agua caliente y escurridos
- 20 g de hojas de albahaca fresca
- 1 diente de ajo, pelado
- ½ cucharadita de ralladura de limón verde
- 20 g de jugo de limón, recién exprimido
- ¼ - ½ cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- pan rústico de centeno, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de queso feta y jitomate deshidratado
1 Std. 45 Min
Carnitas de atún
40 Min
Tapenade de aceitunas negras
5 Min
Dip de jitomates deshidratados
5 Min
Dip de espinaca y alcachofa
20 min
Crumble de fresa
40 Min
Salsa tampico
10 Min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 Min
Crema de jitomate
30 Min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Poke bowl de atún spicy
30 Min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min