Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 50 g de jitomates deshidratados, hidratados en agua caliente y escurridos
- 20 g de hojas de albahaca fresca
- 1 diente de ajo, pelado
- ½ cucharadita de ralladura de limón verde
- 20 g de jugo de limón, recién exprimido
- ¼ - ½ cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- pan rústico de centeno, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos de lechuga Hunan
35min
Crema de jitomate
30min
Keppe charola
1 godz. 40 min
Betabeles con alioli de cilantro
55 min
Carnitas de atún
40min
Dip de jitomates deshidratados
5 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Tapenade de aceitunas negras
5 min
Salsa tampico
10 min
Ceviche de pepino y jícama
10 min
Dip de espinaca y alcachofa
20min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min