Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Öl
- 400 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Kräuterfrischkäse
- ¾ TL Salz
- 8 Prisen Pfeffer
- 500 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
- 20 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Champignons, geviertelt
- 500 g Hähnchenbrustfilet, in Würfeln (2,5 cm)
- 100 g Erbsen, TK
- 1 EL Saucenbinder, hell
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2597 kJ / 618 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Sahne-Auflauf mit Reis
1 Std.
Hack-Bohnen-Klopse mit Schupfnudeln und Rahmsauce
1 Std.
Hackbällchen-Reis-Topf
40 Min
White-Chicken-Pasta
40 Min
Hack-Käse-Topf
45 Min
Nudeln mit Frischkäsesauce
30 Min
Überbackene Hackbällchen
1h 15min
Schmorgurken-Puten-Gulasch
45 Min
Schnelles Hähnchengulasch
40 Min
Puten-Auflauf mit Spätzle
1 Std. 10 Min
Hack in Tomaten-Sahne-Sauce
45 Min
Hähnchen Jägerart
35 Min