Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla para engrasar el molde
Compota
- 1000 g de manzanas Golden (sin piel ni pepitas) cortadas en cuartos y cada cuarto por la mitad
- 30 g de zumo de limón
Bizcocho
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 150 g de harina de repostería
- 1 cucharada rasa de levadura química en polvo
- 80 g de azúcar
- 2 huevos
- 50 g de leche
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1491 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6.03 g
- Węglowodany
- 44.75 g
- Tłuszcz
- 16.99 g
- Błonnik
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compota de manzanas y peras
20min
Tarta de moras con masa sablé de almendra
2h
Peras en almíbar
1 Std. 40 Min
Mermelada de cerezas
35 min
Cake de manzana y especias
1h 15 min
Crema de manzana
1h 30min
Mermelada y jalea de manzana
2j 15 menit
Cake de arándanos
1h 30min
Bizcocho de compota de manzana
2h 20 min
Compota a la antigua
2h 30 min
Mermelada de ciruela y manzana al aroma de canela
1h
Tarta de manzana y pera
50 min