Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán

Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán

4.7 116 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • de pistachos (sin piel y sin sal)
    100 g
  • de zanahoria en trozos
    220 g
  • de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente (y algo más para untar)
    150 g
  • huevos
    4
  • de azúcar
    200 g
  • de vainilla líquida
    1 cucharadita
  • de coco rallado
    100 g
  • de almendra molida
    200 g
Nata con agua de rosas
  • de nata (35% de grasa)
    300 g
  • de azúcar
    30 g
  • de agua de rosas
    2 - 3 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 487 kcal / 2036 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 39.4 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...