Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán

Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán

4.6 134 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • 100 g de pistachos (sin piel y sin sal)
  • 220 g de zanahoria en trozos
  • 150 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente (y algo más para untar)
  • 4 huevos
  • 200 g de azúcar
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
  • 100 g de coco rallado
  • 200 g de almendra molida
Nata con agua de rosas
  • 300 g de nata (35% de grasa)
  • 30 g de azúcar
  • 2 - 3 cucharadas de agua de rosas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 8.5 g
Kalorie 2036 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 39.4 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 24.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...